University of Gothenburg

Opening Hours

  • Days Dates Hours
  • Saturday27/1013:00-14:00
Read

Renata Francescon: Realitet

27 OKTOBER, 13-14
NÄÄS KONSTHANTVERK

Om ett undersökande arbete kring samspel mellan keramiska verk och fotografi. De arbeten som presenteras är en del av Renata Francescons konstnärliga utvecklingsprojekt på HDK – Göteborgs universitet som har kommit att handla om att arbeta i rumsliga gestaltningar med förhållanden mellan verk i tredimensionell form och fotografisk reproduktion och representation.

Den fotografiska reproduktionen och representationen av ett verk är inte enbart en möjlighet till ett otaligt multiplicerande av något redan existerande, utan det intressanta är att jag i det fotografiska ser möjligheten till en annan perception av det avbildade.

Den auktoritet som den fotografiska bilden har idag kommer från de särdrag som är specifika för just fotot, eller som Susan Sontag (1973) ser det, att fotografiet inte bara är en tolkning av det verkliga som andra bilder kan vara, utan att det är som ett direkt avtryck av verkligheten genom ljusvågor, ett materiellt spår, som ingen annan bildåtergivning kan efterlikna.

Det är detta område som jag velat undersöka och som jag nu redovisar samt presenterar i utställningen Realitet vid Nääs Konsthantverk under perioden 13/10 – 11/11.

Festival

Your browser is old. The site might not work as expected. Please upgrade.